Skip to main content

Viborg Metal Festival

Viborg Metal Festival, også kendt som VMF, trådte første gang ind i rampelyset i 2014, da en gruppe lokale entusiaster fra Viborg besluttede, at byen havde mere at byde på end de konventionelle kulturtilbud. Arrangementet drives af Musikforening Olm Viborg og er i dag en af de mest betydningsfulde to-dages metal festivaler i Midt- og Vestjylland med stor tilstrømning af publikum.

Gennem årene har VMF haft fornøjelsen af at byde velkommen til bands som Dawn of Demise (DK), Vader (PL), Infernal War (PL), Morgoth (DE), King of Asgard (SE), Dew Scented (DE), Bersærk (DK), Prevail (DK), Unearth (US) og mange flere

En Imponerende Succes

Siden sin begyndelse i 2014 har VMF gennemgået en naturlig udvikling. Fra at være en en-dags metal festival er den i dag vokset til en to-dages begivenhed med mange dedikerede tilskuere. Vores mål er at præsentere vores gæster for et varieret udvalg af metalbands, der spænder fra nye talenter til veletablerede navne. Det er desuden blevet en tradition at inkludere bands, som ikke tidligere har optrådt i Danmark på VMF-plakaten. Samtidig bestræber vi os på hvert år at sammensætte et program primært bestående af bands, som ikke har optrådt på andre danske metal festivaler før VMF.

Feedback

Både Ris og Ros Vi arbejder konstant på at forbedre VMF, så vores gæster får den mest mindeværdige og autentiske festivaloplevelse muligt. Derfor vil vi meget gerne høre om dine oplevelser. Har du ros eller konstruktiv kritik, er du meget velkommen til at sende os en e-mail.

Ledelsen

Michal Gajos

Event Manager & booker

Det var Michal der i 2014 stod bag den første udgave af VMF. Michal har selv spillet i forskellige metalbands gennem tiden og hans oplevelser fra den danske koncert scene danner grundlaget for måden festivalen drives på. Michal er vores booker og her har den garvede VMF gænger måske bidt mærke i sammenhængen mellem VMF´s forkærlighed til polske bands og Michal´s herkomst. Michal er en habil booker, og det er i årenes løb lykkedes VMF, at trække flere større udenlandske bands, samt bands som aldrig tidligere har spillet i DK til Viborg Metal Festival.

Liv Lillan Aaen Møller

Event & frivillig Koordinator

Liv er VMF´s organisatoriske geni – det Liv der holder resten af ledelsen i “ørene” og hende der har styr på alt det administrative og praktiske i forbindelse med festivalen. Til VMF har Liv det overordnede ansvar for vores backstage area, merchandise bod og temabar mm. Ligesom det også er Liv der sørger for at vores frivillige har det godt og for, at bands og gæster hygger sig. Endelig er Liv også ansvarlig for markedsføring, sociale medier og hjemmeside.

Lars Schneider Sørensen

Stage Manager & Metal leksikon

Viborg Metal Festivals eget omvandrende metal leksikon og metalnørd. Siden Lars som 13 årig først opdagede Headbangers Ball på MTV, har metal musikken været hans store passion, og han har og spiller stadig i forskellige bands. Lars er vores “go to guy” når vi skal have årets lineup på plads, og er man i tvivl om bands, så er det bare at spørge Lars. Der ud over er det også Lars, som hvert år, med skarp hånd, sørger for at bands på selve festivaldagen holder tidsplanen og at sceneskift sker gnidningsløst.