Skip to main content

Fredag

00:00
Batushka
22:40
Nakkeknækker
21:30
Ættir
20:20
The Arcane Order
19:10
Moribund Oblivion
18:00
Confess
17:00
Anarchy Zone

Lørdag

00:00
Ensiferum
22:10
Borknagar
20:40
Cytotoxin
19:20
Distant
18:10
Hellmaze
17:00
Space Parasites
16:00
Kill Trip

ENSIFERUM (FIN)

Ensiferum er et sandt powerhouse, når det kommer til folk-inspireret melodisk dødsmetal, noget de hamrer mere end nogensinde før med ottende fuldlængde album: Thalassic. Titlen, der er oversat fra oldgræsk som “af eller relateret til havene”, det er en passende stor og vidtfavnende samling, der inkorporerer orkestreringer og traditionel folkemusikinstrumentering sammen med de brølende guitarer, bas og trommer.

BORKNAGAR (NO)

Borknagar er et norsk heavy metal-band fra Bergen, grundlagt i 1995 af Øystein Garnes Brun. Bandets stil kombinerer black metal og folk metal med progressive og melodiske elementer. Borknagars lyrik omhandler ofte filosofi, hedenskab og naturen. Bandet har en lang historik men har i 2023 udgivet deres 8. studio album med titlen Universal som markerer Jens Ryland’s genforening med bandet.

BATUSHKA (PL)
Omfavn essensen af musikalsk ekstase, fascination, lidenskab og trangen til at skabe… erstatningen for modernitet og klassisk perfektion, en vej til frihed.
Det er en særskilt verden af lyde, der overøser os med al deres guddommelige herlighed, lyde af befrielse, lyde fra åndelige sfærer, lyde af harmoni…
Udtalt som “Batjushka”, betyder bandets kyrilliske navn Батюшка “fader” og bruges til at henvise til en østlig ortodoks præst. Trods deres temaer og billedsprog er de ikke et kristent band.

DISTANT (US)
Et 5 mands DOWNTEMPO DEATHCORE band fra Rotterdam i Holland og Bratislava i Slovakiet. Få bands kombinerer energi, intensitet og ekstrem brutalitet, på den måde, som Distant gør det. Distant kombinerer elementer af hyper-dissonant downtempo deathcore og laver brutal dødsmetal og beatdown for at skabe en ondskabsfuld verden af ​​tyngde.

CYTOTOXIN (GER)
I løbet af natten den 26. april 1986 skete der en verdensomvæltende ulykke på Tjernobyl atomkraftværket i Ukraine. Inspireret af denne katastrofe og dens konsekvenser pulveriserede et stærkt radioaktivt tysk band ved navn CYTOTOXIN døds-metal-verdenen i 2010. I 2011 udgav bandet deres selvproducerede fuldlængdealbum PLUTONIUM HEAVEN. Kun et år senere gik de ind i KOHLEKELLER STUDIOS (Aborted, Benighted) for at smede deres meget værdsatte andet album. Siden udgivelsen af RADIOPHOBIA via UNIQUE LEADER RECORDS i 2012 har CYTOTOXIN spillet klub- og festivalshows i hele Europa. I januar 2017 indspillede bandet deres yderst ventede tredje album GAMMAGEDDON. Efter adskillige europæiske turnéer slår det nukleare kvintet tilbage med deres mest alsidige, men stadig direkte og brutale fjerde album NUKLEARTH.
Du bør nok holde din gasmaske ved hånden, da strålingen finder sin vej over planeten Jorden.

ÆTTIR (DK)
Melodisk doom metal dannet i 2018 af sangerinden Nanna Barslev og guitaristen Lasse Olufsen. Kom igennem en dyster verden når Ættir indtager scenen med en fantastisk story telling gennem tåge, dyster tempo og en smuk vokal.

THE ARCANE ORDER (DK)
Episk ekstrem metal fra Danmark og album aktuelle The Arcane Order er stærkere end nogensinde før. Med dybe rødder og en eksistens siden 2000 står Arcane Order klar til at rykke jeri stykker! Vi modtager bandet med nyeste medlem, Kim Song Sternkopf (MØL) i front og bandets grundlægger Flemming C. Lund på guitar, så der er virkelig lagt op til et brag, fra øverste hylde.

NAKKEKNÆKKER(DK)
Ungdommes oprør er kommet for at dreje halsen om på jer! Nakkeknækker ligger ingen fingre imellem med deres moderne svar på den nordiske dødsmetal – og deres hævntogt ender først på toppen. Nakkeknækker har revet mange danske scener midt over- og står nu klar til at give VIBORG METAL FESTIVAL samme behandling!

CONFESS (IR/NO)
Det iransk/norske groove metal/hardcore-band Confess beskriver sig selv som en “femmands gadeprotest”. Det er ikke en talemåde! Bandets kommende album “Revenge at All Costs” er et råb af forargelse i form af kraftige, nedstemte riffs marineret med stærke tekster!

MORIBUND OBLIVION (TR)

Moribund Oblivion er et tyrkisk black metal-band fra Istanbul, dannet af vokalisten Bahadır Uludağlar i 1999. Den nuværende line-up består af Bahadir Uludaglar, Serdal Semen og Fatih Kanık, som sluttede sig til bandet i august 2015. Den dyster omgang Black leveret i tungt, højt tempo og ikke mindst på tyrtisk!

ANARCY ZONE(DK)
Anarchy Zone er et Dansk Thrash og Heavy Metal band fra Aarhus, dannet og etableret i løbet af vinteren 2021. Bandet henter inspiration fra den amerikanske Bay Area Thrash era med bands som Death Angel, Exodus, Testament o.lign. På trods af at være et relativt nyt band, består Anarchy Zone af erfarne medlemmer fra den danske metal undergrundsscene.
Anarchy Zones musik kan bedst karakteriseres som melodisk thrash metal, og bandet udgav deres EP med samme titel om foråret 2022.

HELLMAZE(DK)
Et metalband med base i det midtjyske, der spiller melodisk thrash med power-elementer. Tostemmige guitarer, fængende thrashede riffs komplementeret af stemningsfulde stykker beskriver bandets kompositioner. Sidst de besøgte os, var i 2020, og vi glæder os til at byde Hellmaze velkommen igen!

SPACE PARASITES (GER)
Et Witch Metal-band grundlagt i 2017 i det mørke Berlin. I 2020 stod bandet endelig klar med en solid besætning. I 2021 blev albummet “The Spellbound Witch” udgivet. I kan forvente en hårdtslående trashy lyd med rødder i klassisk heavy metal.

KILL TRIÅ (DK)
Kill Trip er fra Horsens/Odense, og spiller en blanding af metal og hardcore. Bandet synes at have fundet en interessant blanding af rendestens hardcore, som smadrer fra første gnist, og den mere sludgede metal, som medlemmerne har fået ind med deres cornflakes. Bandet retter sin urvrede mod emner som klimaets forfald, religion og grådighed.

FAQ


Q: Hvornår løber festivalen af stablen?
A: Dato: 1. – 2. Marts 2024

Q: Hvor er line-up??
A: På forsiden, klik her

Q: Hvornår spiller de forskellige bands?
A: Se øverst på denne side

Q: Hvornår åbner dørene?
A: Dørene åbner en time før først band går på, så fredag kl. 16.00 fredag og lørdag kl. 15.00.
Q: Hvad gør os med overnatning?
A: Nærmere oplysninger til dem der har købt billig overnatning fås i døren når I tjekker ind.
Q: Kan jeg betale med kontanter?
A: Desværre. Paletten er et kontantfrit venue, så der kan kun betales med kort eller mobilepay. Det gælder også i merchandise boden.
Q: Lige en kort bemærkning herfra.
A: Lørdag aften er der arrangement i Tinghallen. Vi beder derfor vores VMF gæster vise hensyn, så der er plads til alle… Vi fylder jo meget og ser farlige ud i vores sorte tøj mens vi egentlig bare gerne vil kramme. Spred kærlighed og gem råbene til koncerterne.

Q: Skal jeg stadig, i 2024 printe min billet?
A: Næh. Billetter er gyldig både på papir og elektronisk.

Q: SKAL jeg hænge min flyverdragt og andet overtøj nogensteder?
A: Garderobe: Af hensyn til sikkerhed og indeklima har Paletten obligatorisk garderobe. Overtøj skal derfor afleveres i garderobe ved indgang. Store tasker skal ligeledes afleveres i garderoben. Garderobepris 20 DKK.

Q: Kan jeg sove hos jer?
A: Kommer du udenbys fra, så lad det ikke være en hindring for at deltage i Viborg Metal Festival. Du kan på facebook melde dig ind i gruppen CouchSurfing Viborg Metal Festival, som blev dannet op til VMF19. Gruppen har til formål, at skabe kontakt mellem VMF’s udenbys besøgende og lokale værter. Du kan også finde links til hoteller i Viborg og omegn her.

Q: Hvor skal jeg tage hen, for at finde VMF?
A: Paletten, Tingvej 20, 8800 Viborg (Indgang Tinghallen)

Q: Jeg er kæmpe fan og vil gerne købe merchandise!
A: Der sælges både officielt VMF merch og merch fra de bands som kommer og spiller på årets festival. Du finder merchandise boden i indgangsområdet ved garderoben.

Q: Kan man blive frivillig på VMF?
A: Det kan du satme tro! Tjek under “Bliv frivillig”

Q: Jeg har flere spørgsmål!
A: Kontakt os med det samme! Vi opdaterer denne side løbende.